2024.04.20, Szombat

A letiltott bennfentes

2014.02.17. 16:19

- Nem, nem érkezett meg a honvédelmi meghívó az új 2015-ös repülőnapra. Miért, miért, mert a legutóbbi cikksorozat miatt letiltottak bennünket a sajtólistáról.

Hirdetés

Nem, be nem pereltek és igen, tudósítottunk, mert itt helyben mégis mit tehettünk volna. Tetszett-e? Ember, kecskeméti vagyok, a repülő az repülő, annyira hangosak, hogy nem hallom tőlük a tévét, bizonyos, hogy a kerozingőztől előbb utóbb rákot kapunk miközben egyfolytában attól rettegünk, hogy egyszer az egyik a fejünkre zuhan.

Önt ez nem érdekli, csak az, hogy hogyan jutottunk be mégis a repülőtérre a repülőnapon, ha le voltunk tiltva?  Szombaton reggel kerékpárra ültem, a borvárostól a repülőtérig elkarikáztam abban a negyven fokos hőségben a fényképezőgéppel a csomagtartón, és a kereskedő belépőmmel köszöntem a bejáratnál, a sátraknál, a VIP-részlegnél az ismerősöknek. Végighallgattam a rendszerellenes honvédelmi szakszervezetesek sustorgó sirámait és beültem a helyi pezsgőüzem pavilonjához. … Nem, nem ittam magam a föld alá, csak a nagy melegben pár tábornokkal, korábban vadászpilótaként ma valamelyik nemzetközi járaton dolgozó pilótával felemlegettük Várit és megittunk pár pohár hideg habzóbort. ... Igen Várit, de nem politizáltunk, csak kínunkban röhögtünk egynéhány anekdota felelevenítése közben.

Mi, hogy azt terjesztettük, hogy 700 milliót tettek el a szervezők a több, mint egymilliárdos költségvetésből, ez hazugság. Ember mi május óta voltunk letiltva, nemhogy az utalásokról nem informáltak, de mint mondtam belépőt is a kereskedőktől kaptunk. Igen, álnéven.

Nem, vasárnap már nem látogattam ki a repülőnapra és nem voltam ott zárás után sem a bulin, és nem tudom, hogy le-Dagobertezték a pilóták a főszervezőt, akinek az előtt szűnt meg a megbízatása, hogy el kellett volna számolnia azzal a pár százmillióval, amibe az egész került. … Honnan veszi, hogy a miniszter pont minket kért fel, hogy pizzázzunk vele vasárnap este a nagykórház melletti pizzériában. Mégis mit gondol rólunk? Nem, nem közöltünk bulvár képeket arról sem, hogy kivel ette a Töltött Zokni nevű pizzáját a klimatizált külön helységben…

Mégis minek mondjam meg a szomszédom nevét? Hogy a belépőmet arra állíthassák ki, hogy ne legyen gond. A Kiss János név megfelelő? Akkor holnap Kiss János leszek, két s-sel. Nem, nem az náci ss-re gondoltam, tudja mit, legyek Nagy János.

Mi, hogy nem szeretne többet mondani telefonban, inkább ebédeljünk együtt és ott beszéljük meg a honvédelem átalakításáról szóló részleteket?

… ahogy kívánja!